Eddie med i landslaget som skall spela VM

Eddie Söderlund som spelar och tävlar för Sundsvalls BGK har i veckan tagits ut i det landslag som skall iväg och spela VM (WAGM 2022) i finska Kuopio 17-19 juni.

Vinst i SM på hemmaplan förra året och en andra plats i finalen av City Golf Tour 2021 har följts upp av en tredjeplats i City Golf Tours andra deltävling nere i Uppsala tidigare i år.

I samband med detta har vi fått en kortare intervju med Eddie här nedan.

Grattis till landslagsplatsen och uttagningen till VM i Finland.
Stort tack !

Du var inte nominerad i bruttotruppen som presenterades men klev in i den slutgiltiga truppen, var det något du hade räknat med?
Nej det var det verkligen inte, det har hela tiden kommunicerats ut från förbundet att spelare utanför bruttotruppen kan bli uttagna, men jag trodde att det skulle krävas att man gjorde något extraordinärt för att bli aktuell om man inte ingick i truppen. Min tredje plats i Uppsala var väl det som övertygade förbundskaptenen att ge mig chansen.

Du är en person man kunnat se ofta på banan ute i Granlo de senaste åren, vad anser du själv gör dig till en bra bangolfspelare?
Träning vågar inte ens tänka på hur många slag jag slagit sedan jag började spela, gjorde min första tävling 1991. Sedan tror jag att en annan stor del för att lyckas är vanan att tävla och kunna koncentrera sig ett snäpp extra när det blir större tävlingar. 

Slutligen, vad är roligast med bangolf och varför skall man som glad nybörjare våga ta steget till att prova på en klubbtävling eller nationell tävling?
Gemenskapen är det som fått mig att hålla på i alla år, jag känner folk i hela landet och även en hel del utomlands och även fast man tävlar emot varandra när man är iväg på tävlingar så är det ändå en väldigt stark gemenskap där man alltid önskar att det bästa för sina motspelare. Som nybörjare blir man snabbt en i gruppen och lär känna nya människor sopm gärna hjälper till för att alla ska bli så bra som möjligt. Vi tävlar ju varje helg hemma i Granlo och det är någon helt ny med nästan varje gång, dom flesta nya förbättrar sig ofta ganska snabbt bara med små tips från dom mer rutinerade spelarna i klubben. 

Vi säger tack för pratstunden och stort lycka till i det studnande mästerskapet !

Truppen i sin helhet:
Gunnar Bengtsson (Askims BGK)
Christer Söderlund (Tyresö BGK)
Kevin Sundström (Sundbybergs BGK)
Alexander Dahlstedt (Tantogårdens BGK)
Jenny Erlandsson (Askims BGK)
Carolin Svensson (Tyresö BGK)
Eddie Söderlund (Sundsvalls BGK)
Anders Lönnqvist (Askims BGK)
Amir El-Quachani (Gullbergsbro BGK)
Anton Eriksson (MGK 49 Nyköping)
Lina Lennestål (Örnsköldsviks MGK)
Annelie Lundell (Malmö BGK)

Tillbaka till föregående sida

Vi sponsrar Sundsvalls BGK