Inför tävling

Oavsett om du deltar i en klubbtävling, nationell / tour tävling eller ett nationellt mästerskap så representerar du inte bara dig själv utan även föreningen Sundsvalls BGK.

Det betyder att du som representant för vår förening har ett ansvar att uppträda på ett regelmässigt korrekt och sportsligt sätt både mot dina medtävlande, domare och funktionärer samt publik.

Som representant för Sundsvalls BGK i samband med tävling så ska du bära den av styrelsen senast godkända tävlingsdressen från midjan och uppåt. Samma regler gäller officiell träning om inte tävlingsledning eller domare går ut med att det är fri klädsel.

Var även noga med att se till att anmäla dig till vår tävlingskommitte i tid.
Sista datum för anmälan anges när du är inloggad som medlem och tar fram tävlingskalendern.

I övrigt ber vi dig att läsa igenom förbundets sida för tävlingsregler som du finner på adressen https://www.bangolf.se/DOKUMENTBANK/Regler/.

Regler för ersättningar

Ersättning för boende vid tävling på annan ort när övernattning krävs.
Den tävlande kan få ersättning av klubben för detta, beloppsgräns och blankett finns när du är inloggad som medlem.
Ersättning kan betalas för max 4 nätter vid nationella tävlingar, och max 7 nätter vid SM-tävlingar / Final City Golf Tour.
Samtliga nätter man söker ersättning för ska vara i direkt anslutning till tävlingen.
För detta krävs en ifylld och godkänd ansökan samt att kvitto på boendekostnaden bifogas.
Ansökan lämnas i klubbstugan. (Aktuell blankett finns i klubbstugan samt på hemsidan för nedladdning när du är inloggad som medlem).

Vid situation som ej beskrivits nedan så tas beslut gällande ersättning av klubbens styrelse.

Startavgifter och anmälningsförfarande vid Nationella och SM-tävlingar:

Medlem anmäler sig i kiosken eller via hemsidan för Nationella och SM tävlingar.
Klubben betalar samtliga startavgifter fullt ut vid nationella och SM tävlingar.

Vid anmälan till nationell tävling efter intern anmälningstid, får medlem själv betala startavgiften. Ingen ersättning lämnas för startavgift däremot har man rätt till övriga ersättningar från klubben.

Reseersättning med bil:

De tävlande som nyttjar egen bil till och ifrån tävlingar på annan ort, kan få ersättning för detta.
Aktuell ersättning och blankett finns att ladda ner på medlemssidan samt i kiosken.

Reseersättning med annat färdmedel än bil:

De tävlande som nyttjar annat färdmedel än bil kan söka ersättning för detta.
För detta krävs en ifylld och godkänd reseräkning, kvitto på resekostnaden skall bifogas ansökan.
Blankett för detta finns i att hämta ut i kiosken samt finns för nedladdning när du är inloggad som medlem på hemsidan.

Regler och villkor för att få ersättningar:

1. Medlem skall deltagit och fullföljt minst 8 st klubbtävlingar under säsongen.
Alternativ till klubbtävlingar kan vara arbetstillfällen för klubben.
Till arbetstillfällen räknas tillfällen som beslutats av styrelsen.
Ersättningarna betalas ut löpande under säsongen, om inte villkoren uppfyllts vid säsongens slut kan ersättningarna komma att krävas tillbaka av klubben.

2. Den tävlande skall fullfölja aktuell tävling.

3. Den tävlande skall uppträda på ett sportmannamässigt sätt och vara ett föredöme för vår klubb.

För deltagande i tävlingar utanför Sverige:

Kontakta styrelsen för information om vad som gäller vid tävling utomlands.

Har du ytterligare frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att kontakta vårt tävlingskommitte.

Ersättning för anhörig som följer med ungdomspelare till tävling på annan ort:

Om du som anhörig följer med ungdomspelare (upp till och med A-nivå) på tävling på annan ort kan ni söka ersättning för transport med bil för den tävlande ungdomen enligt gällande ersättning. Du kan även få ersättning för boende på 50% av den summa som den tävlande ungdomspelaren har rätt till.

Självklart får den tävlande ungdomspelaren ut 100% ersättning.
Aktuell ersättning och blankett finns att hämta i kiosken samt på vår medlemsida inom kort.

Denna ersättning gäller 1st anhörig som EJ är spelande / deltagande vid aktuell tävling och förutsätter att ungdomspelaren EJ har någon annan anhörig deltagande i tävlingen.

Denna ersättning gäller ej på ungdomsmästerskap där vi i föreningen arrangerar resan.

Klubbtävlingar

Klubben arrangerar kostnadsfria klubbtävlingar nästan varje helg under säsongen.
Anmälan görs på plats och sistan anmälan är 15 min innan utsatt starttid.
Aktuellt schema över klubbtävlingarna finns på vår hemsida.
Deltagande i dessa tävlingar generar s.k kioskpoäng som du sedan kan handla för i kiosken.
Poängen baseras på det "snitt" du har i tävlingens varv och poäng per snitt finns anslaget på anslagstavlan på klubbhuset.

Så kallade "poängjakt" tävlingar generar även en rankingpoäng utefter placering och i slutet av säsongen spelas en A-final för de som med sina poäng under säsongen placerat sig på plats 1-8 på rankingen samt en B-final för de som placerat sig på plats 9-16.

Klubbtävlingar med prispengar

Vid speciella klubbtävlingar med prispengar är det en startavgift till tävlingen.
Klubben står för medlemmars startavgift medan tävlande från andra föreningar kan betala den med kort eller swish på plats.

• Skribent: Anders Näslund
  • Uppdaterad: 2022-07-27